Pôžičky pre Invalidných Dôchodcov - Potrebujete Peniaze?

Ste na invalidnom dôchodku a potrebujete peniaze? Finančné problémy a pôžičky sa netýkajú len ľudí s bezchybným zdravím. Ak sa vás takáto situácia týka potom iste viete, že pôžičky pre invalidných dôchodcov nie sú až tak bežnou záležitosťou a získať ich je pomerne ťažké. Je to smutné, ale banky pôžičky pre invalidných dôchodcov neposkytujú. Prečo? Je to otázka jednoduchej matematiky. Dôchodkový výmer, ktorý je vo väčšine prípadov jediným zdrojom príjmu invalidného dôchodcu a ten nie je pre banky dostačujúci, preto invalidní dôchodcovia nepredstavujú pre banky bonitných a málo rizikových klientov.

Nebankový sektor síce považuje dôchodkový výmer za príjem, ale vo väčšine prípadov poskytuje pôžičky určené najmä starobným dôchodcom. Kde teda vziať peniaze, ak ste na invalidnom dôchodku, pričom ste nedovŕšili ešte 65 rokov?

Riešením v tejto situácii môže byť pôžička pre invalidných dôchodcov, čo je však úverový produkt, ktorý nenájdete len tak ľahko. Hlavne nie pod týmto špecifickým označením. Ak ste invalidný dôchodca a súrne si potrebujete požičať peniaze, odporúčame Vám hľadať kombinované riešenie. Väčšinou pôjde o pôžičky, ktoré sú určené ľuďom, ktorí z nejakých dôvodov nechcú, alebo nemôžu dokladovať svoj príjem.

Ak ste invalidný dôchodca s vekom do 65 rokov, môžete požiadať o pôžičku pre dôchodcov u nebankových spoločností s dodatkom, že budete musieť

 že ako zálohu za splatenie dlhu budete musieť založiť svoju nehnuteľnosť v prospech nebankovej spoločnosti. Získať potom môžete peniaze až do výšky zhruba 60 percent založenej nehnuteľnosti. Pokiaľ nehnuteľnosť zakladať nechcete, musíte rátať s tým, že viac ako 1.000 Eur si nebudete môcť požičať. Pre tieto prípady môžete využiť nebankové pôžičky bez dokladovania príjmu. Ich výhoda je v tom, že ich získate rýchlo, sú bezúčelové a môžete ich teda použiť na čokoľvek a okrem toho na ručenie nepotrebujete ani ručiteľa, väčšinou sa ručí zmenkou. Úrok je okolo 15 až 20 percent, čo je viac ako keď dáte svoju nehnuteľnosť do zálohy, vtedy to môže byť od 10 do 15 percent. Kratšia je aj splatnosť.
Pôžička pre invalidných dôchodcov teda môže byť buď ako konkrétny produkt, čo sa nestáva moc často, alebo jedna z dvoch vyššie spomenutých. Jej najväčšou výhodou je rozhodne to, že môžete peniaze použiť na čo chcete a pomerne rýchlo ju aj vybavíte. Niektoré nebankovky sa ale zdráhajú požičať ľuďom o ktorých vedia, že poberajú len invalidný dôchodok a preto môže istý čas trvať nájsť viacero poskytovateľov financií. Pokiaľ máte aj nejaké problémy, napríklad ste v omeškaní splátky za iný úver, telefón alebo energie, zamerajte sa aj na pôžičky bez hľadania v úverových registroch, pretože za takéto omeškanie by ste mohli dostať do registrov zlý zápis a tým pádom by ste boli menej dôveryhodní a solventní klienti. Dobrou správou ale rozhodne je, že na trhu je stále dosť poskytovateľov nebankových pôžičiek určených aj pre invalidných dôchodcov a tak by nemal byť problém po dlhšom čase nájsť takúto možnosť. Existujú aj nebankovky, ktoré ponúkajú produkty priamo pre dôchodcov a u týchto spoločností je väčšia šanca, že úver získate, ako u tých, čo ich vôbec neponúkajú.
Ak sa rozhodnete založiť nehnuteľnosť, dbajte na to, aby pre Vás bola úverová zmluva dosť zrozumiteľná a aby ste presne vedeli, koľko a za aké obdobie úver zaplatíte. Vždy plánujte tak, aby ste mali určitú rezervu na nečakané výdaje. Poberať invalidný dôchodok je síce istota určitého príjmu, ale vždy sa môžu vyskytnúť situácie, kedy budú potrebné peniaze aj niekde inde. Ak by ste však dokázali popri invalidnom dôchodku aj pracovať alebo podnikať, Vaše možnosti na získanie nielen nebankovej, ale aj bankovej pôžičky sa radikálne zvýšia. Skúste preto možno porozmýšľať aj nad touto možnosťou. Ak to predsa len nepôjde, pôžička pre invalidných dôchodcov vo forme nebankových pôžičiek bez dokladovania príjmu, alebo vo forme nebankových pôžičiek pre dôchodcov, je stále aktuálnou možnosťou. Tak ako aj pri iných úverových produktoch platí - vyhľadajte čo najviac poskytovateľov a dôsledne porovnajte všetky ponuky.

8 komentárov:

  1. Anonymný12:59

    Dobry den ked mam zaujem kde a na koho sa treba nakontaktovat dik ivana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný15:38

    Ahojte, daju sa vybavit aj pozicky pre invalidnych dochodcov online? Zistujem to pre svojho brata, velmi nevie dobre robit s pocitacom, tak preto...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný15:13

    rychle pozicky pre invalidov su domenou nebankovych subjektov. myslim, ze ziadna banka nema ziaden produkt specialne zamerany na invalidnych dochodcov.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Katarina16:18

    Pozicky pre invalidnych dochodcov sa strasne tazko vybavuju. Ak nemate samozrejme este manzela/manzelku, ktory by bol ochotny za vas rucit...Viem to z vlastnej skusenosti...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný08:06

    Home Credit pôžička

    Získajte 400 až 5000 € a použite ich na čokoľvek. Požiadajte HNEĎ a my vám zavoláme s konkrétnou ponukou.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. PLENKALL07:30

    Pre získanie pôžičky, ponúkame riešenie. Podanie žiadosti, ako aj celé vybavenie je jednoduché a nie je potrebné nikam chodiť, všetko vybavíte cez web stránku PLENKALL.Nie sme najrýchlejší, ale množstvo spokojných klientov, potvrdzuje náš seriózny prístup. Bankový register neoverujeme. Žiadne skryté poplatky. Dokumenty doručíme poštou kamkoľvek, peniaze pošleme na bankový účet.
    Ak máte otázky, môžete zatelefonovať, pomôžeme - poradíme. Informácie a podanie žiadosti na oficiálnej web stránke nebankovej spoločnosti PLENKALL - oficiálny poskytovateľ pôžičiek.

    Telefón:
    0917291669
    E-mail:
    pozicky@plenkall.com
    Web:
    http://www.plenkall.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anonymný07:51

    Msm zaujem o pozicky pre invalidnych dochodcov. Aky mate urok?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anonymný07:51

    Dobry den, som invalidna dochodkyna a potrebovala by som si pozicat 5 000 eur. Bolo by to mozne?

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)