Bločková lotéria - ako sa do nej zapojiť a zaregistrovať doklad?

Od dňa 16. septembra 2013 majú Slováci šancu vyhrať skvelé finančné ceny, ale aj auto. Národnú bločkovú lotériu organizuje Ministerstvo Financií Slovenskej republiky v spolupráci s Tiposom, pričom má slúžiť ako zbraň proti daňový únikom a má podporiť ľudí, aby si kupovali rozličné produkty spolu s blokom a nie „na čierno“. O tom už ale s najväčšou pravdepodobnosťou všetko viete. V tomto článku sa budeme venovať vysvetleniu spôsobov, ako sa dá do tejto lotérie zaregistrovať. Dobrá správa je, že sa do národnej bločkovej lotérie dá zaregistrovať viacerými spôsobmi, pričom organizátori mysleli na všetky vekové kategórie, takže každý si nájde spôsob, ktorý mu bude vyhovovať.
boj proti daňovým únikom, sa môžete zapojiť viacerými spôsobmi. K dispozícii budú aj mobilné aplikácie či registrácia cez SMS a webové rozhranie. Druhou možnosťou je registrácia v partnerských predajniach a zberniach Tiposu alebo automatická registrácia vo vybraných obchodoch.

  • Registrácia priamo v obchode
    Jednou z možností je zaregistrovať blok v prevádzkach spoločnosti Tipos, alebo u iného z partnerov lotérie, medzi ktorými je aktuálne oficiálne potvrdený len Ševt, pričom predpokladáme, že počet partnerov lotérie sa bude v budúcnosti zvyšovať, lebo o spoluprácu na bločkovej lotérii prejavili záujem viaceré veľké obchodné reťazce.
  • Mobilné aplikácie a sms
    Organizátori mysleli aj na mladých ľudí, ktorí bežne používajú smartphone denno denne a tak vytvorili špeciálnu mobilnú aplikáciu, ktorá je k dispozícii pre užívateľov operačných systémov Android a iOS. Generálny riaditeľ Tiposu Ladislav Kriška povedal: „Mobilné aplikácie pre registráciu pokladničných bločkov do Národnej bločkovej lotérie poskytnú ďalší bezplatný kanál pre registráciu.“ Aplikácie do mobilu budú k dispozícii v App Store a Google Play zadarmo. Taktiež sa môžete zapojiť Zaslaním krátkej textovej správy (SMS) na skrátené číslo 7777. Formát textovej správy je DKPDKPDKPDKPDKPD dd.mm.rrrr hh:mm ssss,ss, kde DKPDKPDKPDKPDKPD je 16 alebo 17- miestne DKP pokladne.
  • Registrácia cez internet
    Je to asi jedna z najjednoduchších možností, ako sa zaregistrovať do národnej bločkovej lotérie. Stačí, keď navštívite webovú stránku www.narodnablockovaloteria.sk a zaregistrujete sa pomocou mailovej adresy a hesla. Potom už len zadáte 16, alebo 17 miestny daňový kód bloku, ktorý bol vystavený po 1.9.2013 na území Slovenskej republiky a zároveň nákup bol v hodnote vyššej ako 1 euro. Dbajte na to, aby ste vyplnili všetky údaje, inak registrácia do lotérie neprebehne.


Prvé žrebovanie prebehne už 30.9.2013. Želáme všetkým zúčastneným veľa šťastia!

2 komentáre:

  1. Anonymný14:55

    Zdravim Vás, prosím, ake má národná bločková lotéria pravidlá? a ako prebieha registrácia?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný16:05

      Tiez by ma zaujimalo, ale ma narodna blockova loteria pravidla. Su tam obmedzenia, kolko blockov mozem poslat do sutaze?

      Odstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)