Abmientné, alebo Iné Osvetlenie - Ako Dokáže Svetlo Zmeniť Charakter Miestnosti

Správne osvetlenie v dome, alebo v byte je alfou a omegou. Dotvára atmosféru a je to síce len detail, ale tak dôležitý, že dokáže kompletne zmeniť ráz miestnosti, ba čo viac, aj celého bytu, alebo domu. Správne osvetlenie funguje ako harmonizujúci prvok, ktorý dokáže vyzdvihnúť pozitíva a naopak skryť nedostatky bytového priestoru, preto je dôležité, aby ste zvolili správne osvetlenie do každej miestnosti. Naučte sa pracovať s umelým, ale aj s prírodným svetlom tak, aby ste zo svojho bytu, či domu vytvorili útulný domov a aby sa z obyčajných miestností stali priestory plné atmosféry.



Osvetlenie pre prácu

Či už hovoríme o študentoch, alebo o top manažéroch, náplň práce pre osvetlenie nie je dôležitá. Dôležité je, že pri práci sa potrebujeme sústrediť, aby sme mohli podávať dobrý výkon a na takéto aktivity, ako sú písanie,čítanie potrebujeme kvalitné osvetlenie. Nezabudnite, že pracovné osvetlenie nemusí byť len čisto účelné, ale môže mať aj pekný dekoračný charakter.

Zdroj: homevselectronics.com

Zdroj: homevselectronics.com

Zdroj: homevselectronics.com


Ambientné osvetlenie

Je to taký druh osvetlenia, ktorý nemá priamo viditeľný zdroj. Jeho hlavou funkciou je dekorácia, ktorou môžete veľmi unikátne ozvláštniť priestor. Teda je zrejmé, že ide o osvetlenie, ktoré hrá prioritne na efekt, ale nie je vylúčené, že by nemohlo slúžiť ako zdroj svetla. Môžete ho použiť pri podsvietení nábytku, zapustených stropov, alebo iných objektov, ktoré by ste radi vyzdvihli, alebo na ne upozornili.
Zdroj: ocfworkshop.com


Zdroj: en.9jcg.com

Zdroj: homevselectronics.com




Dekoračné lampy

Takéto lampy môžu byť rovnako zaujímavým detailom v miestnosti. Vydávajú mäkké, príjemné svetlo, ktoré je ako stvorené na relax, alebo zasnívanú náladu.
Zdroj: homevselectronics.com




Sviečky

Na sviečky nikdy nezabúdajte. Vytvárajú romantickú, zmyselnú atmosféru. Mihotavé tlmené svetlo radi využívame pri jedení vo dvojici, voňavom kúpeli po náročnom dni v práci, alebo len tak pri vylihovaní na gauči.

Zdroj: homevselectronics.com


V každom prípade, je dôležité si zariadiť Váš príbytok a osvetliť si ho tak, aby vyhovoval Vašim potrebám, Vášmu vkusu a Vašej povahe. Nie je nutné za každých okolností sledovať trendy a nakoniec sa ocitnúť v byte, ktorý je síce IN a moderný, ale Vám sa vôbec nepáči.

2 komentáre:

  1. Anonymný13:17

    Skvele fotky. Nadherna vizualizacia toho, co ambientne osvetlenie dokaze urobit s miestnostou. Vela ludi ulohu svetla v domoch, alebo bytoch podcenuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný22:09

    Velmi zaujimavy clanok o ambientnom osvetleni....neuveritelne, co to dokaze narobit s miestnostou...

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)