Ako vybrať farby interiéru pre lepší pocit vo svojom domove

Aj keď sa nám to často nezdá, prvá vec, ktorú si všimneme, keď vchádzame do nejakej miestnosti, bytu, alebo domu je farba. Odtieň na stenách, strope, alebo farba podlahy, to všetko vysiela do našeho podvedomia signály, ktoré nevieme pomenovať, častokrát ani identifikovať, ale okamžite zaujmeme k danému priestoru nejaký postoj. Buď sa nám páči, alebo sa nám nepáči. Môžeme sa v ňom vďaka farbe cítiť pohodlne a útulne, ale môže na nás pôsobiť chladne a sterilne. Presne tak veľký je účinok farieb a preto je dôležité, aby ste si do miestností vo svojom hniezdočku vybrali tie správne odtiene. Samozrejme, existuje snáď stovka spôsobov, ako si vybrať skombinovať farby s rozličnými textúrami, materiálmi a doplnkami v interiéroch, ale jeden dôležitý fakt by ste mali mať vždy na pamäti. Nech farebná škála Vášho domova reprezentuje a reflektuje to, kým v skutočnosti ste. Nie kým je Vaša babička, Vaša kamarátka, ktorá zhodou okolností trochu vo voľnom čase fušuje do bytového dizajnu. Vy.

Najnovší trend je aplikovať jednu, alebo dve základné farby pri zariaďovaní všetkých miestností, vďaka čomu domov získa kontinuitu v celkovom priestore a dizajne. V každej miestnosti môžete zdôrazniť danou farbou niečo iné a môžete ju využiť viac, alebo menej, napríklad len na dekoráciu. Nezabúdajte, že odtiene ako modrá, zelená, ružová, fialová, alebo červená energiu v miestnosti vždy pozdvihnú, zatiaľ čo žltá, oranžová, béžová, alebo hnedá vytvárajú depresívnu ilúziu. Ak chcete vo svojom domove vytvoriť hrejivú a útulnú atmosféru, potom jasné farby Vám poskytnú, čo hľadáte. Okrem toho, že sa na ne dobre pozerá, zvyknú vizuálne zväčšiť priestor. V dnešnom článku sa zameriame na nezvyčajnú farbu, ktorú si mnohí z Vás nedokážu vo svojich bytoch, či domoch predstaviť, ak nie ste kópia postavy Reese Witherspoon v Pravej blondínke. Áno, uhádli ste. Ide o ružovú farbu.
Zdroj: homevselectronics.com

Zdroj: homevselectronics.com
 
Ružová je symbol krásy, romantiky, nevinnosti, zdravia, je to vibrujúca a dievčenská farba. Niekedy si spájame ľudí, ktorí majú túto farbu v obľube s infantilnosťou, neskúsenosťou a ich túžbou po pozornosti.

Spálňa
Ružová je v spálni symbolom vznešenosti, elegancie a poetickej romantiky. Je častou prvou voľbou pre ženy. Zariadiť si spálňu na ružovo nie je vôbec zlý nápad. A ako Vám budú pribúdať roky, môžete ju zjemniť bielou a krémovou farbou.
Zdroj: homevselectronics.com

Zdroj: homevselectronics.com

Detská izba
V detskej izbe ružová farba zvyšuje podvedome detskú hravosť a keď Vaše deti vyrastú a začnú chodiť do školy pôsobí hrejivo, upokojujúco a podporuje motiváciu, čiže vytvára perfektné prostredie na učenie sa.
Zdroj: homevselectronics.com

Zdroj: homevselectronics.com

Kúpeľňa
Ak sa rozhodne skombinovať ružovú v kúpeľni s bielou, získate miestnosť s príjemnou atmosférou. Ak by ste chceli niečo elegantnejšie a „mužnejšie“, pridajte tmavé farby ako čierna, tmavošedá.
Zdroj: homevselectronics.com

Zdroj: homevselectronics.com

Jedáleň
Miestnosť kde si vychutnávate skvelé pokrmy a kde absolvujete rodinné obedy a večere by mala byť teplá a útulná. S ružovou farbou to hravo dosiahnete.
Zdroj: homevselectronics.com

Zdroj: homevselectronics.com

Kuchyňa
Platí tu rovnaké pravidlo, ako pri jedálňach. Stačí aj pár ružových prvkov a kuchyňa získava úplne iný punc.
Zdroj: homevselectronics.com

Zdroj: homevselectronics.com

1 komentár:

  1. Anonymný13:27

    tyyy koky...to by som si nikdy nepomyslela, ze ruzova moze tak dobre vyzerat v kupelke, alebo v kuchyni :) tusim som sa normalne teraz inspirovala! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)