Štátna manželská pôžička - mladomanželská pôžička so štátnym príspevkom

Štátna manželská pôžička je jeden z mnohých termínov, ktorým označujeme štátny príspevok, ktorý dostávajú manželia k úverom. Ako napovedá sám názov, mladomanželská pôžička, alebo mladomanželský úver sa poskytuje manželom. Najvýhodnejšia je štátna manželská pôžička, lebo práve k nej sa pripisuje štátny príspevok. Štátnu manželskú pôžičku môžu mladomanželia získať od 1.4.2010.



Ako to funguje? Štát mladomanželom prostredníctvom štátneho príspevku zníži sadzbu o 3% a banka potom o ďalšie 1,5%. Ak splníte všetky podmienky štátnej manželskej pôžičky, potom môžete získať úrokovú sadzbu nižšiu až o 4,5% oproti klasickému úveru.



Dávajte si však pozor. Nie všetky „manželské pôžičky“ si môžu odpísať tento štátny príspevok. Banka má právo sa sama rozhodnúť, či bude štátnu manželskú pôžičku poskytovať. Preto skôr, ako si začnete vybavovať úver, informujte sa v banke, či mladomanželskú pôžičku so štátnym príspevkom vôbec poskytujú. Štátna manželská pôžička sa nebankového sektora vôbec netýka, takže si môžete ušetriť námahu a v nebankovkách sa to ani nemusíte pýtať. Na rok 2013 je štátny príspevok 3%.



Štátna mladomanželská pôžička podmienky:

  • táto pôžička sa zo zásady poskytuje len manželom, takže logicky uzavretie manželstva je prvou podmienkou
  • žiadatelia nesmú byť ku dňu podaniu žiadosti manželmi viac ako 2 roky
  • ani jeden z manželov nemá viac ako 35 rokov
  • ich spoločný priemerný príjem za predchádzajúci kalendárny rok neprekročil viac ako 2,6 násobok priemernej mesačnej mzdy v predposlednom ukončenom kalendárnom štvrťroku pred podaním žiadosti.



Štátna manželská pôžička - mladomanželská pôžička so štátnym príspevkom
Zdroj: herworldplus.com
Štátna manželská pôžička – výhoda oproti hypotéke so štátnym príspevkom pre mladých

Výhodou v porovnaní s hypotékou so štátnym príspevkom pre mladých je znížená úroková sadza, ktorá platí počas celej doby splatnosti mladomanželskej pôžičky so štátnym príspevkom. Pri hypotéke pre mladých s príspevkom sa znížený úrok poskytuje len na 5 rokov.

7 komentárov:

  1. Anonymný14:43

    Prosim Vas, kto ma narok na statnu mladomanzelsku pozicku? Velmi by sa nam totiz s partnerom hodila, na jar sa ideme brat.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný15:54

    Statna manzelska pozicka vyzera naozaj zaujimavo. Prosim Vas, ake podmienky musim splnit, aby som ju ziskala?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný22:28

    statna manzelska pozicka ma podla mna dost prisne pravidla...malokto ju ziska..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný07:59

    Som súkromný veriteľ, poskytujem pôžičky spoločnostiam a jednotlivcom s nízkymi a cenovo dostupnými úrokovými sadzbami vo výške 2%. Kontaktujte nás pre spracovanie úveru a prevod do 48 hodín; napíšte nám teraz: ludmilaloancompany7@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. PLENKALL07:33

    Pre získanie pôžičky, ponúkame riešenie. Podanie žiadosti, ako aj celé vybavenie je jednoduché a nie je potrebné nikam chodiť, všetko vybavíte cez web stránku PLENKALL.Nie sme najrýchlejší, ale množstvo spokojných klientov, potvrdzuje náš seriózny prístup. Bankový register neoverujeme. Žiadne skryté poplatky. Dokumenty doručíme poštou kamkoľvek, peniaze pošleme na bankový účet.
    Ak máte otázky, môžete zatelefonovať, pomôžeme - poradíme. Informácie a podanie žiadosti na oficiálnej web stránke nebankovej spoločnosti PLENKALL - oficiálny poskytovateľ pôžičiek.

    Telefón:
    0917291669
    E-mail:
    pozicky@plenkall.com
    Web:
    http://www.plenkall.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anonymný07:46

    Prosim Vas, kto ma narok na statnu manzelsku pozicku?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dobry den, mam zaujem o statnu manzelsku pozicku. Ake podmienky musim splnat, aby som mala na nu narok?

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)