Oplatí Sa Mať Študentský Účet?

Dnes je pre mladých ľudí celkom bežné mať svoj bankový účet, aj keď v minulosti to tak až časté nebolo. Mladí ľudia, ktorých ešte stále živili rodičia dostávali vreckové, alebo keď bývali v inom meste napríklad počas štúdia na vysokej škole, tak v tom prípade im rodičia dávali mesačne väčšiu sumu, s ktorou sa museli naučiť hospodáriť. Pokiaľ študujete na strednej, alebo vysokej škole, určite sa Vám oplatí mať v banke otvorený študentský účet. V prvom rade si na neho môžete ukladať ťažko zarobené peniaze z brigád, rodičia Vám tam môžu posielať vreckové, skrátka, peniaze môžete mať stále pri sebe – kedykoľvek a kdekoľvek.
Oplatí Sa Mať Študentský Účet?
Zdroj: patwist.com

Mnoho bánk ponúka pre študentov špeciálne balíčky, vďaka ktorým budete mať vo väčšine vedenie účtu zdarma, alebo za symbolický poplatok. K tomu dostanete od banky platobnú kartu, ktorá neraz slúži ako zľavová karta v mnohých obchodoch. Ďalej by Vás mohlo zaujímať, že ako študent si môžete aj požiadať o študentskú pôžičku, ktorá má výhodnejšie úroky, ako pôžička pre „dospelákov“. Ručiť za Vás budú musieť Vaši rodičia, ale so splácaním môžete začať až po skončení štúdia. Pôžičku môžete využiť na čokoľvek, na kúpenie nového notebooku, alebo na študijný pobyt v zahraničí.

Kontokorent pre študentov

Študentský účet je skvelou voľbou ako sa naučiť spravovať svoje peniaze ešte pred tým, ako budete niekde zamestnaný na trvalý pracovný pomer. Zistíte, koľko peňazí sa Vám darí každý mesiac ušetriť a koľko reálne miniete. Ak by ste predsa len príležitostne minuli viac, ako zarobíte, alebo by ste potrebovali viac peňazí ako máte aktuálne na účte, môžete si vybaviť kontokorentný úver. Je to typ krátkodobej pôžičky, kedy si môžete so svojho účtu vziať viac peňazí, ako máte reálne k dispozícii. Úroky Vám nabiehajú len za dni, kedy ste mali prečerpaný limit na svojom účte. Rôzne banky ponúkajú rozličné limity, ako môžete ísť do debetu, preto je dobré si najskôr spraviť prieskum, v ktorej banke si študentský účet otvoríte.

V dnešnej dobe technológie všetko uľahčujú a to najmä využíva mladšia generácia. Kým dnešní tridsiatnici museli kvôli každej zmene chodiť priamo na pobočku, kde si účet otvárali (neraz to znamenalo výlet do iného mesta), dnes máte banku priamo vo svojom telefóne. Stačí, ak si do svojho smartfónu nainštalujete aplikáciu, ktorú nájdete na stránke Vami vybranej banky a všetky aktivity spojené s bankou máte na dosah svojej ruky.

Študentský účet a jeho výhody

Banky zohľadňujú fakt, že študenti nemajú pravidelný príjem, preto poskytujú k študentským účtom rozličné zvýhodnené podmienky, ako napríklad nízke (alebo žiadne poplatky), rozličné bonusy a zľavy. Banky sa tak snažia vybudovať s mladým človekom korektný vzťah vďaka čomu si väčšina ľudí po skončení štúdia otvorí bežný osobný účet práve v tej istej banke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)