Investovanie - možnosť, ako si vylepšiť rodinný rozpočet

Investovanie je jednou z možností zhodnotenia financií. Podstatou investovania je minimalizovať riziko, stanoviť trvanie investície a vyhodnotiť výšku možného výnosu. Investície sa radí medzi dôležité peňažné operácie, ktoré vykonáva subjekt - právnická alebo fyzická osoba. Podstata investície je v nákupe dlhodobého finančného, nehnuteľného poprípade hnuteľného majetku a krátkodobého majetku. Pri investičných operáciách je potrebné analyzovať a rozložiť riziko (minimalizovať ho), stanoviť trvanie investície a vyhodnotiť výšku možného výnosu.

Prečo investovať? Základným cieľom investovania je zhodnotiť peniaze minimálne nad úroveň inflácie. Vkladné knižky túto výhodu nemajú, pretože ani zďaleka nepokrývajú infláciu.

Položme si však predtým základné otázky:
  1. Prečo chcete investovať
  2. Na ako dlho chcete prostriedky investovať
  3. Akú mieru rizika ste ochotný podstúpiť

Mnoho ľudí chce investovať preto, aby im ich prostriedky vytvárali pasívny príjem, čiže peniaze bez práce, jednoducho povedané. Niekto chce našetriť na byt, auto, dovolenku, alebo mať dostatok prostriedkov na dôchodok, pretože vieme, že najhoršia vec je spoliehať sa na zabezpečenie od štátu, dnes si už každý musí vytvárať rezervu sám.

Zdroj: mbaonline.com
Každá investícia je iná. Niekto investuje na 40 rokov, niekto na 2 roky, záleží len na okolnostiach, ale je dôležité si uvedomiť, že čím dlhší investičný horizont si stanovým, tým menej ovplyvňuje riziko krátkodobého poklesu na naše prostriedky.

Investícia môže klesať, môže rásť, ale aj stagnovať. Môže sa zhodnocovať 5% mesačne, alebo aj 0,5%. Záleží či sa investovanie týka kúpi akcií, fondov, dlhopisov, či sme peniaze vložili do rúk odborníka. Záleží na mnohých okolnostiach, či sa Vám investovanie vyplatí, alebo nie a preto skôr, ako investujete svoje celoživotné úspory do „zaručených“ akcií, naštudujte si všetky potrebné informácie, aby sa Vám nestalo, že svoje peniaze nielenže nezhodnotíte, ale aj o ne prídete.

6 komentárov:

  1. Anonymný22:40

    Investovanie je podla mna velmi tazke...nenasiel by sa lahsi sposob, ako si privyrobit? Vobec tomu investovaniu nerozumiem...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ZUNO07:52

    Konsolidačná pôžička ZUNO

    Spojte svoje staré pôžičky do jedinej s lepšou splátkou až do 20 000 €, stačí vyplniť online formulár a my vám zavoláme s konkrétnou ponukou pre vás na mieru.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. PLENKALL07:17

    Pre získanie pôžičky, ponúkame riešenie. Podanie žiadosti, ako aj celé vybavenie je jednoduché a nie je potrebné nikam chodiť, všetko vybavíte cez web stránku PLENKALL.Nie sme najrýchlejší, ale množstvo spokojných klientov, potvrdzuje náš seriózny prístup. Bankový register neoverujeme. Žiadne skryté poplatky. Dokumenty doručíme poštou kamkoľvek, peniaze pošleme na bankový účet.
    Ak máte otázky, môžete zatelefonovať, pomôžeme - poradíme. Informácie a podanie žiadosti na oficiálnej web stránke nebankovej spoločnosti PLENKALL - oficiálny poskytovateľ pôžičiek.

    Telefón:
    0917291669
    E-mail:
    pozicky@plenkall.com
    Web:
    http://www.plenkall.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný08:18

    Investovanie vyzera byt ako zaujimava moznost na privyrobenie si penaziu, skoda, ze mu vobec nerozumiem...snazil som sa to naucit, ale marne...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný16:37

    Caute, neviete mi niekto pls poradit o investovani nejaku dobru knihu?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Od 400 € do 5000 € - požičiavame bez registra14:24

    Rýchla lacná pôžička‎ - klikajte na www.schvalovanapozicka.sk/pozicka‎

    Všetko vybavíte cez internet pohodlia Vášho domova

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)