Najvýhodnejšia hypotéka

S otázkami, kde získať najlacnejšie a najvýhodnejšiu hypotéku sa stretávame často. Bohužiaľ na túto otázku nie je úplne ľahké odpovedať. Prvá vec, čo klienta zvyčajne napadne, je využiť hypotekárnu kalkulačku. Hypotekárnych kalkulačiek je na slovenskom internete veľa. Zvyčajne má aj každá banka svoju hypotekárnu kalkulačku s vlastnými preddefinovanými úrokmi a inými parametrami.


Výstupy, ktoré poskytujú hypotekárne kalkulačky sú však len veľmi orientačné údaje. Reálnu ponuku hypotekárneho úveru totiž ovplyvňuje mnoho faktorov, ktoré nemožno cez hypotekárne kalkulačky overiť. Medzi tieto faktory patrí napríklad príjmy domácnosti a z tejto premennej spočítaná bonita žiadateľa, vek, pracovné zaradenie, lokalita financovanej nehnuteľnosti a ďalšie podklady. Mnoho bánk tiež ponúka výhody, ak si klient u konkrétnej banky zariadi a bude aktívne využívať bežný účet a ďalšie služby. Na základe takýchto podmienok možno znížiť výsledný úrok až o niekoľko desatín percent.


Banky pre posudzovanie žiadosti klienta používajú zložité tabuľkové výpočty, ale do určitej miery ku každému žiadateľovi pristupujú individuálne. Z toho dôvodu je dobré so žiadosťou o úver osloviť viac bánk a nechať si zostaviť podrobnú ponuku presne na mieru. Osloviť viac bánk a absolvovať niekoľko stretnutí je síce poučné, ale veľmi časovo náročné.

V dnešnej dobe na internete existujú aj také nástroje, ktoré fungujú na princípe "výberového konania". Klient zadá dopyt, kde vyplní podrobný dopytový formulár, a tá sa následne rozošle všetkým zapojeným bankám, ktoré sú v systéme. Tieto banky daný dopytový formulár prepočítajú a odpovedajú svojou ponukou. Klient si tak môže predbežne vybrať najlepšie ponuky a osloviť už len konkrétne banky, ktoré mu v rámci jeho možností vyhoveli najviac.

8 komentárov:

  1. Agata15:15

    Aka je najvyhodnejsia hypoteka pre mladych? Myslim uroky a tak.. Este nie som s priatelom zobrata, takze sa obzerame po rozlicnych moznostiach..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný08:08

      Home Credit pôžička

      Získajte 400 až 5000 € a použite ich na čokoľvek. Požiadajte HNEĎ a my vám zavoláme s konkrétnou ponukou.

      Odstrániť
  2. Anonymný16:17

    Dobry den, vedeli by ste mi prosim poraadit najvyhodnejsiu hypoteku na slovensku? Vdaka!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný16:20

    Najvyhodnejsia hypoteka je ziadna hypoteka :D to vie predsa aj male decko!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný08:08

    Podla mna najvyhodnejsiu hypoteku ma VUBcka...pobehala som si s manzelom viacere banky, ale vo vubke nam vysla najlepsie hypoteka...to je len moja osobna skusenost...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. PLENKALL07:29

    Pre získanie pôžičky, ponúkame riešenie. Podanie žiadosti, ako aj celé vybavenie je jednoduché a nie je potrebné nikam chodiť, všetko vybavíte cez web stránku PLENKALL.Nie sme najrýchlejší, ale množstvo spokojných klientov, potvrdzuje náš seriózny prístup. Bankový register neoverujeme. Žiadne skryté poplatky. Dokumenty doručíme poštou kamkoľvek, peniaze pošleme na bankový účet.
    Ak máte otázky, môžete zatelefonovať, pomôžeme - poradíme. Informácie a podanie žiadosti na oficiálnej web stránke nebankovej spoločnosti PLENKALL - oficiálny poskytovateľ pôžičiek.

    Telefón:
    0917291669
    E-mail:
    pozicky@plenkall.com
    Web:
    http://www.plenkall.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný07:53

      Zdravim. Poziciavate aj peniaze na vyplatenie bytu?

      Odstrániť
  6. Hypotéka od Tatra banky - tatrabanka.sk‎07:37

    Ponúkame bezplatnú videokonzultáciu s hypotekárnym špecialistom online!
    www.tatrabanka.sk/Hypoteka

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)