Ktorá SMS pôžička je výhodnejšia - creditONE, alebo Momentpôžička?

V honbe za čo najvýhodnejšou pôžičkou častokrát žiadatelia o úver natrafia na viacero spoločností, ktoré ponúkajú navonok úplne rovnakú službu. Je to ale naozaj tak? V dnešnom porovnaní teda rozoberieme SMS pôžičky od populárnych nebankových spoločnotí na Slovensku – creditONE a Momentpôžička. Iste ste pri svojom prieskume trhu narazili na týchto poskytovateľov a na ich ponuku SMS pôžičiek. Keď sa dostali až do finálneho kola, pravdepodobne rozmýšľate, ktorá z nich dvoch je výhodnejšia.

Je to naozaj záludná otázka, hlavne keď vezmeme do úvahy fakt, že každý máme pri žiadaní o úver iné požiadavky, iné kritériá a inú finančnú situáciu. Aj keď sme v tomto všetci odlišní, môžeme vychádzať z určitých spoločných kritérií, podľa ktorých sa dá zadefinovať, či je daný typ pôžičky všeobecne výhodný, alebo nie. Ako teda z tohto porovnania vyšli SMS pôžička creditONE a Momentpôžička? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Iste najzákladnejším bodom, ktorý všetci zvažujeme pri žiadosti o pôžičku je samotná cena pôžičky. Žiadnu službu dnes nedostanete len tak zadarmo, to znamená, že aj pri úveroch sa musíte zmieriť s tým, že nezaplatíte len požičanú čiastku, ale aj niečo navyše. Tento rozdiel je výsledná cena pôžičky. Momentpôžička ponúka fixné sumy pôžičiek podľa požičanej sumy a len 4 dátumy splatnosti. O veľkej flexibilite teda nemôžeme hovoriť. Avšak v spoločnosti creditONE má klient na výber 31 dátumov splatnosti, čiže si môžete sami vybrať kedy Vám vyhovuje podľa Vašich možností splatiť úver. Toto mimoriadne ocenia klienti, ktorí potrebujú peniaze len dočasne a vedia ich za pomerne krátku dobu splatiť.

Potrebujete požičať konkrétnu sumu napríklad 83 eur? V creditONE si môžete sami navoliť výšku požičaných prostriedkov s presnosťou na jedno euro. Máloktorá spoločnosť je takto flexibilná a častejšie sa skôr stretnete s tým, že si musíte požičať fixnú čiastku, ako napríklad 100 eur. Nezabudnite však, že z každého požičaného eura musíte platiť úroky, preto je lepšie si požičiavať presne koľko potrebujete, nie viac. Keď porovnáme podobné sumy a dátumy splatnosti aj v creditONE aj v Momentpôžičke vyjde nám vo výsledku približne rovnaká cena za pôžičku, avšak s neporovnateľne vyššou flexibilitou v creditONE.

Ako druhé kritérium je dostupnosť pôžičky. Keď sme na tom finančne biedne, potom je jasné, že potrebujeme peniaze a to hneď, keďže už včera bolo neskoro. Ako sú teda na tom zákaznícke servisy oboch vyššie menovaných spoločností? Oboch poskytovateľov pôžičiek môžete kontaktovať cez internet, čiže pomocou Skype, alebo e-mailu. Takisto ich môžete zastihnúť telefonicky. Avšak na internetovej stránke Momentpôžičky sa uvádza, že cez víkendy nepracujú. Ak si teda zmyslíte, že chcete pôžičku v sobotu večer, máte jednoducho smolu, budete si musieť počkať do pondelka. CreditONE je v tomto smere nejasná, lebo na svojich stránkach neuvádzajú, či sú v prevádzke cez víkendy. Toto považujeme za mínus pri oboch spoločnostiach, lebo SMS pôžičky by mali byť podľa možností čo najflexibilnejšie a najrýchlejšie a k tomu neodmysliteľne patrí aj ich dostupnosť počas víkendov.

Ak by sme mali vybrať víťaza spomedzi týchto dvoch poskytovateľov SMS pôžičiek, potom by vyhral creditONE, najmä vďaka ich flexibilite a snahe vyjsť klientovi čo najviac v ústrety. Avšak konečné rozhodnutie záleží len na Vás a na tom, čo je pre Vás dôležité.

10 komentárov:

  1. Anonymný14:05

    Ktora sms pozicka posiela peniaze ihned na ucet? Creditone, alebo Momentpozicka? Mal by som o jednu z tychto zaujem...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný16:45

    credit one sms pozicka je podla mojho nazoru vyhodnejsia...teda ja som si ju vzala a bola som spokojna...neviem, ako je to s tou druhou, dokonca ani mi ten nazov nic nehovori...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný16:58

    no js zas som poziafal aj kreditone a nic pre smiesne150€ pitali vsetko co aj banky pozaduju

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný17:31

      No tak to je pekne blbe...naco sa potom tvaria, ze su vyhodnejsi oproti banke??

      Odstrániť
  4. Anonymný11:08

    Ja som si poziciavala 150 eur od Creditone a bola som spokojna...neviem, co ludia cakaju, ze vam niekto pozicia peniaze zadarmo??? Zadarmo na tomto svete nedostanete nic!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný08:15

    Home Credit pôžička

    Získajte 400 až 5000 € a použite ich na čokoľvek. Požiadajte HNEĎ a my vám zavoláme s konkrétnou ponukou.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. PLENKALL07:26

    Pre získanie pôžičky, ponúkame riešenie. Podanie žiadosti, ako aj celé vybavenie je jednoduché a nie je potrebné nikam chodiť, všetko vybavíte cez web stránku PLENKALL.Nie sme najrýchlejší, ale množstvo spokojných klientov, potvrdzuje náš seriózny prístup. Bankový register neoverujeme. Žiadne skryté poplatky. Dokumenty doručíme poštou kamkoľvek, peniaze pošleme na bankový účet.
    Ak máte otázky, môžete zatelefonovať, pomôžeme - poradíme. Informácie a podanie žiadosti na oficiálnej web stránke nebankovej spoločnosti PLENKALL - oficiálny poskytovateľ pôžičiek.

    Telefón:
    0917291669
    E-mail:
    pozicky@plenkall.com
    Web:
    http://www.plenkall.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anonymný07:56

    Caute, mate niekto skusenosti s SMS pozickou od Creditone?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anonymný17:22

    Ja som mal pozicku od creditone a bol som celkom spokojny. Aj ked nemam to velmi s cim porovnavat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Anonymný16:40

    Potrebujem si surne pozicat 500 eur. bude sa to dat aj cez sms pozicku? A ak hej, ktora ma najvyhodnejsi urok?

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)