Ako Zarobiť Peniaze s Google Adsense

Zarábanie peňazí s Google Adsense je jednou z foriem, ako zmonetizovať svoj obsah na internete. Iste všetci viete, že Google Adsense patrí ka najpopulárnejším reklamným PPC kampaniam na internete celosvetovo. Princíp funguje tak, že v službe Adsense sú zaregistrovaní tzv. Advertisers a Publishers. Publisher je osoba, ktorá poskytuje ostatným svoj reklamný priestor, teda časť priestoru na svojich webových stránkach a Advertiser je zase človek, ktorý za reklamu platí.



Výhodou je, že Adsense svoj systém zobrazovania reklamy každým rokom viac a viac prepracováva a tento rok už oslávil 10 rokov od svojho spustenia. Je to jeden z najúčinnejších systémov, ktorý sa najviac približuje k tomu, aby každá strana zo spolupráce s Adsense čo najviac. Máte webstránku? Skvelé. Ak je kvalitná, jednoducho sa zaregistrujete v službe Adsense, počkáte na schválenie a môžete si byť istí, že keď ponúkate užívateľom kvalitný obsah, Váš Adsense účet bude schválený. Potom už len vytvoríte reklamné jednotky vo farbách, ktoré sa hodia na Vašeu stránku, umiestnite vygenerovaný kód tam, kde chcete aby sa reklama zobrazovala a hotovo. Potom už len čakajte na prvé zárobky. Minimálna cena na vyplatenie raz za mesiac je 70 eur. Vaše zárobky s Adsense závisia od mnohých faktorov. Od samotného umiestnenia reklamy, od percenta CTR (click through rate, alebo percento prekliku) a od ceny za klik. V USA niektoré ceny za klik môžu byť pre nás doslova snom. Napríklad taká téma, ako je písanie o rakovine spôsobenej azbestom sa cení na okolo 150 eur za klik. Poviete si, že to nie je možné? Ale je. Takéto obrovské peniaze platia právnické firmy, ktoré obhajujú ľudí v okolí Texasu, kde je rakovina z azbestu pomerne rozšírená a ľudia k tomuto ochoreniu prišli v dôsledku práce. Ak sa im podarí vysúdiť od zamestnávateľa peniaze, nejakých zopár stoviek dolárok, ktoré právnické firmy investovali do reklamy sa im v podobe zisku viacnásobne vráti. Ale ak sa Vám už teraz v hlave roztáčajú kolečká, že si vytvoríte nejakú „narýchlo zbúchanú“ stránku o rakovine z azbestu, prilepíte si tam reklamu a potom už len po večeroch budete počítať dukáty, musíme Vás žiaľ sklamať. Google Adsense má veľmi dobrý systém rozoznávania kvalitného obsahu. Vie to podľa toho, ako dlho sa ľudia zdržia na Vašej stránke, či sa zapájajú do tvorby obsahu napríklad komentovaním, či sa nehanbia zdieľať Váš obsah na sociálnych sieťach. Nikto normálny by predsa nezdieľal spamovú stránku. Okrem toho táto téma je v Amerike medzi bloggermi veľmi populárna, preto je tak vysoká konkurencia. Takže šance na to, aby ste niekedy v budúcnosti získali 150 eurový klik na Adsense je naozaj mizivá, preto s tým vôbec nestrácajte čas.
Ako zarobiť peniaze s Google Adsense
 nossdutytask.com



Na druhej strane, na Slovensku cena za klik nie je nejaká omračujúca, takže ak si predstavujete, že za každé kliknutie zkasírujete jedno euro, potom sa s takouto predstavou rýchlo rozlúčte. Väčšinou sa cena za jeden klik na reklamu pohybuje okolo 10 centov. Ako ale potom môžete zarobiť peniaze s Google Adsense? Jednoducho. Píšte o tom, čo Vás baví. Ak Vás baví písať o filmoch, potom píšte o filmoch. Ak Vás baví písať o golfe, potom píšte o golfe. Z každého článku sa dá okamžite poznať, či to robíte pre zisk, alebo je to Vaša záľuba. Reklama, ktorá sa bude zobrazovať na Vašej stránke sa prispôsobí obsahu. Ak píšete o knihách, potom sa Vám s najväčšou pravdepodobnosťou budú zobrazovať reklamy na internetové kníhkupectvá a podobne.




Ďalším faktorom, vďaka ktorému budete zarábať zaujímavé čiastky na Adsense je kvalita. Ak budete písať zaujímavo a originálne, percento Vašich čitateľov bude každým dňom stúpať. Ak budete pravidelne pridávať na Vašu stránku obsah, stúpnu aj Vaše pozície vo vyhľadávačoch, čo znamená zase viac návštevníkov a tým pádom aj vyššie zárobky. Ak budete tento model opakovať dostatočne dlho, môžete zarábať toľko, že nebudete musieť chodiť do práce. Je to len na Vašej šikovnosti a trpezlivosti. Ale upozorňujeme Vás. Nie je to plán na rýchle zbohatnutie. Dobre zarábajú s Adsense len ľudia, čo sú trpezliví a sú si vedomí toho, že pomaly ďalej zájdu.

15 komentárov:

  1. Anonymný16:28

    Ahojte, mam blog o pestovani kvetov, podla Vas by sa na nom dalo zarobit?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Honey21:43

      ja si myslim, ze nie...ale ved uvidis...za vyskusanie nic nedas...skus si tam dat reklamu a uvidis...Daj potom vediet, ci ti to zaraba :)

      Odstrániť
    2. Práca z domu cez internet - paypera.eu‎07:43

      Jednoduchý zárobok z vášho PC. Zarábajte šírením odkazov na webe.
      Viac na www.paypera.eu/sk/zarabaj‎

      Odstrániť
  2. Anonymný10:59

    Zdravim, aka je na google adsense cena za klik? Chcel by som takto zarabat peniaze, ale neviem, ci sa to oplati...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný14:36

      Ahoj pri google adsense sa cena za klik lisi od tzv. niche. Niche je zameranie, alebo hlavna tema stranky. Napriklad ceny za klik na stranke o kozmetike su ine, ako ceny za klik na strankach o pravnikoch a pravnych sluzbach. Proste firmy, ktore maju vela penazi si mozu aj dovolit platit vela za reklamu. V amerike existuju specializovani pravnici, ktori obhajuju v sudnych procesoch ludi, co v dosledku svojej prace ochoreli na rakovinu z azbestu. Vola sa to tusim mesothelioma, alebo tak nejak. No a stranky o tychto sluzbach zarabaju aj 100 dolarov za klik, lebo tie pravne firmy brutalne inkasuju na tych vyhratych procesoch, takze je to pre nich vyhodny biznis. Ale samozrejme, pri takych klucovych slovach je aj obrovska konkurencia...

      Odstrániť
    2. Anonymný23:13

      Super prispevok, sam by som to nenapisl lepsie...ludia nechapu, ze na adsense sa rychlo zbohatnut neda...

      Odstrániť
  3. Anonymný21:44

    Nedavno mi bol schvaleny adsense ucet na google, reklamu som si pridal na svoju webstranku, ale denne zarobim mozno 10 centov...takymto sposobom naozaj nezbohatnem...:( Co robim zle?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný23:12

    Tiez mam v plane si zalozit blog a casom by som chcel zarabat iba na adsense...da sa to vobec? A ak hej, tak za kolko zacnem zarabat dobre?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný07:52

    Som súkromný veriteľ, poskytujem pôžičky spoločnostiam a jednotlivcom s nízkymi a cenovo dostupnými úrokovými sadzbami vo výške 2%. Kontaktujte nás pre spracovanie úveru a prevod do 48 hodín; napíšte nám teraz: ludmilaloancompany7@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Garantovaná půjčka,celá SR07:38

    PŮJČKA,která je bez nahlížení do registru,od přímého investora ze soukromých zdrojů.Potřebujete si půjčit menší nebo větší obnos od 1200eur – 200000eur.Čerpáte peníze tak,jak se u renomované firmy očekává.Máme výhodné podmínky a nízký úrok od 6%.Veškeré potřebné informace se dozvíte a vše vyřídíte z pohodlí domova.Neváhejte a volejte na tel.: +420722341717

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anonymný08:07

    Zarabat s Adsense je lahke a tazke zaroven...implenentovat si reklamu na stranku zvladne kazdy debil, ale dostat sa na prve miesta v googli, to je uz ine kafe...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Klikačka.sk » efektívna reklama cez e-mail07:41

    www.klikacka.sk
    Klikačka už zasiela odmeny aj na účty vedené v ZUNO Bank. Užívatelia, ktorí sú klientmi ZUNO Bank si môžu svoju banku zvoliť vo svojom konte.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Práca z domu za 1 000 € - pzd.sk‎07:24

    Zarábam prácou z domu cez internet. Ukážem ako dosiahnuť príjem 1000 €.
    www.pzd.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Anonymný21:15

    Dobry den, prosim Vas, mam stranku o bicyklovani, ale nikto mi tam neklika na reklamu, kde robim chybu?

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Zdravim,
    Ja s kamosom mame radi cyklistiku a organizujeme cyklotury. Zalozili sme si vlastny kanal kde vkladáme videa z akcii, adsense nam nezaraba kedze ide realne mesacne len o par centov. ak mate radi czklistiku a chcete sa pridat nasa stránka je : www.youtube.com/BajkerTeam

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)