V švajčiarskom Lidli zarobíte minimálne 3248 eur

Kto povedal, že ako predavač nemôžete zarábať dobre? Zatiaľ čo u nás sa považujú zamestnanci supermarketov často za najhoršie zarábajúcich zamestnancov, nie všade to tak funguje. Švajčiarsko je toho svetlým príkladom. Lidl ľudí do obchodov láka tým, že je lacný, ale švajčiarska sieť týchto obchodov určite takto nezmýšľa o platoch svojich zamestnancov. Spokojní so sebou sú najmä zástupcovia švajčiarskych odborov, ktorí vyjednali vyššiu minimálnu mzdu pre zamestnancov v maloobchodnom sektore. Zamestnanci obchodného reťazca Lidl budú mať krajšiu výplatnú pásku, zmení sa im totiž minimálna mzda, ktorá sa zvyšuje z pôvodných 3800 švajčiarskych frankov na rovných 4000, čo v prepočte znamená okolo 3248 eur a nárast o 5%. Táto nová minimálna mzda bude vo Švajčiarsku najvyššou v danom odvetví, čo by nemalo nikoho prekvapiť.
Vyššiu minimálnu mzdu ale očakávať môžu okrem uchádzačov bez praxe aj tí, ktorí už za sebou nejaké skúsenosti majú. Ak majú uchádzači o zamestnanie dvojročné skúsenosti, majú nárok na 4100 frankov mesačne a ak majú tri roku praxe, tak najmenej na výplatnej páske uvidia 4250 frankov mesačne.

Skôr ako sa Vám v očiach rozsvieti znak dolára a už začnete v duchu prepočítavať zarobené peniaze, musíte rátať s tým, že vo Švajčiarsku majú síce neporovnateľne vyššie platy, ale tomu zodpovedajú aj ceny potravín, nájomné bytov, atď...

Koľko sa Vám podarí ušetriť z takej výplaty, je už na Vás a na Vašej skromnosti.

2 komentáre:

  1. Anonymný13:02

    Je to tak..priemerny zarobok v svajciarsku sa neda ani nahodou porovnavat s tymi odrobinkami, co dostavame tu na slovensku! Len skoda, ze aj tie naklady na zivot su tam naozaj vysoke...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný15:03

    Beriem! :D potrebujem zarobit peniaze...ako sa ale da najst praca v Svajciarsku? Vedeli by ste mi niekto prosim poradit?

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)