Novinka na Letiskách! S Vybitými Elektronickými Prístrojmi Vás na Palubu Lietadla Nepustia

Ak často cestujete lietadlom, mali by ste pri tejto správe spozornieť. Pasažieri cestujúci do Spojených Štátov nebudú mať povolený vstup na palubu lietadla, pokiaľ ich elektronické zariadenie, ktoré si so sebou berú nebudú nabité.

Tieto nové nariadenia by mali zabrániť stále zvyšujúcej sa hrozbe teroristického útoku. Americké spravodajské služby sa totiž obávajú, že dve bližšie nešpecifikované teroristické skupiny pracujú na spôsobe, ako dostať nepozorovane na palubu lietadla bombu.

Preto tento týždeň bolo zverejnené, že zamestnanci letiskovej bezpečnostnej kontroly môžu a budú žiadať cestujúcich, aby si zapli svoje elektronické prístroje, aby mohli dokázať, že fungujú a batéria je naozaj reálnou batériou. Ak budete mať vybitú batériu napríklad na notebooku a nebudete ho vedieť zapnúť, bezpečnostná kontrola Vás nepustí na palubu lietadla.
Novinka na Letiskách! S Vybitými Elektronickými Prístrojmi Vás na Palubu Lietadla Nepustia

Tieto správy sa však stretli s obrovským nesúhlasom verejnosti, napriek tomu nariadenia ostávajú aj naďalej nezmenené. Toto pravidlo sa však zatiaľ bude týkať len niektorých vybraných letísk, TSA ale odmieta špecifikovať, ktoré to budú. Evidentne európske najrušnejšie a najvyťaženejšie letisko Heathrow sa v tomto zozname nachádza.

Ako cestujúci už majú skúsenosť, bezpečnostná kontrola spočíva aj v „prescreenovaní“ elektronických prístrojov. Novinkou počas tejto kontroly bude, že Vás môžu zamestnanci letiska požiadať, aby ste prístroj zapli a toto sa týka aj mobilných telefónov. Vybité prístroje si nebudete môcť vziať na palubu.

Ak teda máte v pláne cestu z Európy, Stredného východu a Afriky do Spojených štátov Amerických, potom dbajte na to, aby Váš laptop, mobilný telefón, alebo tablet boli plne nabité, inak sa do cieľa Vašej cesty nemusíte dostať.


David Cameron sa v súvislosti s týmto novým nariadením vyjadril nasledovne: „Dúfam, že toto (nariadenie) nebude viesť k zbytočným meškaniam, ale je veľmi dôležité, aby sme bezpečnosť dávali na prvé miesto a to aj robíme.

Update 8.7.2014
Podľa najnovších správ nariadenie kontroly elektronických zariadení od 8.7.2014 platí teraz už celosvetovo! Ak teda nebudete vedieť zapnúť elektronický prístroj na požiadanie zamestnanca bezpečnostnej kontroly, budete si musieť vybrať. Buď na letisku zostane Váš vybitý mobil, alebo Vy s vybitým mobilom. Na palubu lietadla sa s ním totiž po novom nedostanete.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)