Práca Na Zaoceánskej Lodi - Sen, Či Nočná Mora?

Pracovať na výletnej lodi... Je to sen, či nočná mora? Mnohí z nás si predstavujú prácu na lodi rovnako, ako dovolenku. Plaviť sa v exotických moriach, spoznávať nových ľudí a aj zaujímavé finančné ohodnotenie určite nie je na škodu. Taká je predstava nás laikov.

Čo však naozaj môžete čakať, keď si začnete vyhľadávať kľúčové slová ako „práca na lodi v zahraničí,“ „práca na lodi karibik“ a „práca na zaoceánskej lodi“.

V prvom rade, nikto nepopiera, že práca na zaoceánskej, alebo riečnej lodi je skvelou životnou skúsenosťou a určite je vzrušujúcejšia a bohatšia na zážitky ako obyčajné kancelárske zamestnanie, kde je najväčším adrenalínom, keď sa pokazí kopírka. Ale skôr, ako si kúpite letenku na Floridu, aby ste sa mohli nalodiť ako posádka na nejakú zaoceánsku loď, prečítajte si zopár faktov, ktoré musíte zvážiť pred tým, než samých seba presvedčíte, že práve toto je Váš vysnívaný job.
Práca Na Zaoceánskej Lodi - Sen, Či Nočná Mora?
Zdroj: facebook.com

  • Najskôr sa musíte zmieriť s tým, že nových ľudí stretať až tak často nebudete. Ak budete pracovať ako barman, alebo v kasíne, s ľuďmi budete v kontakte stále, ale nebudete mať čas sa s nimi zabávať. No a po práci svoje pracovisko neopustíte, odobrať sa budete môcť akurát tak do svojej kajuty. Na pestrú paletu priateľov, z ktorých si budete môcť vyberať rovno zabudnite. Na palube budete narážať stále na tých istých členov posádky a aj keď sa oficiálne budete nachádzať na lodi, do najmenších detailov spoznáte ponorkovú chorobu.
  • Milujete denné svetlo a ste zvyknutí, že Vás vo Vašej posteli prebúdza východ slnka? No tak od tejto predstavy na lodi môžete veľmi rýchlo upustiť. Ak náhodou sa nechystáte pracovať na lodi minimálne ako dôstojník, potom sa s romantickým výhľadom na šíro-šíry oceán so svojej kajuty rozlúčte.
  • Každý z nás potrebuje byť z času na čas sám. Ale na lodi? Neexistuje. Nie je tam totiž miesta na únik a stále bojujete s klaustrofobickými pocitmi, lebo raz máte pocit nedostatku miesta, potom nedostatku vzduchu a potom pre zmenu nedostatku voľnosti.
  • Pasažieri sú všelijakí. Niektorí berú dovolenku na lodi ako priestor na úplné odtrhnutie sa z reťaze. A je len na posádke, aby riešila problémy s podobnými indivíduami. Verte či nie, na každej plavbe sa zopár takých nájde. Buď Vás budú obťažovať non stop flirtovaním a trápnych vtipoch o tom, ako Vám uniforma pristane, alebo naopak Vám a všetkým naokolo budú znepríjemňovať život neprejstajným sťažovaním sa a požiadavkami. Môžete sa staviť, že budete musieť robiť aj také veci, ktoré v náplni práce rozhodne nemáte a o ktorých sa Vám pri podpise zmluvy ani nesnívalo.

Ak ste však na všetky negatíva psychicky pripravení, garantujeme Vám, že práca na lodi bude pre Vás a Vašich blízkych neustálym zdrojom vzrušujúcich príbehov a budete z týchto skúseností čerpať do konca života.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)