Práca na Doma a Písanie Článkov

Práca na doma a písanie článkov“ je pomerne často vyhľadávaná fráza v internetových vyhľadávačoch. To, že ste zavítali na túto stránku znamená, že máte záujem živiť sa písaním článkov a najlepšie z pohodlia svojho domova. Veľa ľudí má o písaní romantickú predstavu. V mysli sa im vynorí obraz investigatívneho novinára, ktorý sedí za písacím strojom, rýchlo do neho ťuká, fajčí cigaretu a tvári sa pri tom dôležito. Písanie ako také je zaujímavá a kreatívna činnosť, ale v internetovej dobe, ktorú žijeme dnes a väčšina obsahu je na internete je ľahká, ale náročná zároveň. Prečo?


Ľahká je preto, lebo nech máte akúkoľvek tému, o ktorej by ste mali písať, je viac než isté, že niekto niekde na svete už niečo podobné napísal. Potrebné informácie stačí vygoogliť, možno pozmeniť zopár slov a hotový a originálny článok máte na svete. Je nesmierne ľahké okopírovať výtvor iného človeka, trochu ho prepísať a vydávať ho za svoj. Čo je už ťažšie, je písať z vlastnej hlavy a z informácii, ktoré ste získali prieskumom a štúdiom danej problematiky. Okrem toho, ak píšete dobre a kvalitne, pripravte sa na to, že Vašu prácu bude niekto kopírovať bez toho, aby uviedol zdroj svojej inšpirácie. Vtedy pochopíte pravú frustráciu, ktorá vyplýva z kreatívnej činnosti.


Ak máte záujem o prácu na doma a písanie článkov, potom by Vás nemalo prekvapiť, že potencionálny zamestnávateľ bude od Vás chcieť vidieť ukážky Vašej práce. Prečo o tom píšem? Množstvo ľudí (nech to znie akokoľvek komicky) doteraz vždy šokuje, keď niekto chce vidieť plody Vašej práce a chce si spraviť predstavu o Vašich skúsenostiach a kvalitách. Predpokladám, že je to úplne pochopiteľné. Keď napríklad módny návrhár má záujem o nejaké pracovné miesto, prinesie so sebou vždy fotky svojich modelov, alebo skice. Keď pre neho predstavuje vášeň navrhovanie šiat, tak nejaké šaty už iste navrhol. Tak isto je to aj s písaním. Ak Vás písanie tak veľmi baví, potom zrejme ste písali nejaké články, poviedky, alebo básne, aj keď len sami pre seba.


Ak nie, potom Vás písanie nebaví ani zďaleka tak, ako si to o sebe myslíte. Písanie mnoho ľudí považuje za ľahkú zárobkovú činnosť. Opak je ale pravdou. Písanie si vyžaduje dobrú slovnú zásobu, bezchybnú gramatiku, hodiny „písania na nečisto“, ktoré Vám pomôžu vybrúsiť si techniku a štýl a taktiež je nevyhnutná aj štipka talentu. Väčšinu spisovateľov a novinárov ovplyvnili iní spisovatelia a novinári. Nikto sa nenarodil ako perfektný spisovateľ. Každý spisovateľ v sebe cíti vášeň nielen pre písanie, ale aj čítanie. Stovky načítaných kníh prehlbujú Váš vzťah k literatúre a k písanému slovu a okrem toho rozširujú Vašu slovnú zásobu.


Práca na doma a písanie článkov
Zdroj: empowernetwork.com
Poviete si, ale ja nechcem vydať svetový bestseller, ja len chcem písať články do internetového magazínu. To je v poriadku, ale už pri prvom kole pohovoru skúsený personalista odhalí, či písať naozaj chcete, alebo Vám to len príde ako ľahká zárobková činnosť, pri ktorej nebudete musieť ani vytiahnuť pätu z domu. Ak Vám ide len o to, potom sa už dopredu rozlúčte s tým, že niekedy si budete zarábať prostredníctvom písania článkov. Ak však z celého srdca túžite uspieť, existuje zopár krokov, ktorými môžete nakloniť šťastie vo svoj prospech a vysnívanú prácu na doma v podobe písania článkov nakoniec získate. Ale ako to dosiahnete, o tom bude až ďalší článok :)

8 komentárov:

  1. Anonymný11:08

    Praca na doma - pisanie clankov vyzera zaujimavo. Rada by som to vyskusala. Poprosim blizsie info.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný14:50

    Pisanie clankov je jedna z prijemnejsich foriem prace na doma. Zhana sa pomerne tazko, ale ked viete dobre pisat, o zakazky nudzu mat nebudete...mozete pracovat napriklad pre internetove magaziny, alebo noviny...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný21:56

    Dobry den, mala by som zaujem o pisanie clankov doma...Prosim, kolko platite za jeden clanok?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný07:54

    Som súkromný veriteľ, poskytujem pôžičky spoločnostiam a jednotlivcom s nízkymi a cenovo dostupnými úrokovými sadzbami vo výške 2%. Kontaktujte nás pre spracovanie úveru a prevod do 48 hodín; napíšte nám teraz: ludmilaloancompany7@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Garantovaná půjčka,celá SR07:37

    PŮJČKA,která je bez nahlížení do registru,od přímého investora ze soukromých zdrojů.Potřebujete si půjčit menší nebo větší obnos od 1200eur – 200000eur.Čerpáte peníze tak,jak se u renomované firmy očekává.Máme výhodné podmínky a nízký úrok od 6%.Veškeré potřebné informace se dozvíte a vše vyřídíte z pohodlí domova.Neváhejte a volejte na tel.: +420722341717

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anonymný07:34

    Dobry den, ak je tato praca stale volna, mala by som o n u zaujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anonymný07:59

    Chcela by som pisat clanky. zaujala ma tato praca na doma. Ake kriteria potrebujete na uspesneho kandidata?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Práca z domu za 1 000 € - pzd.sk‎07:22

    Zarábam prácou z domu cez internet. Ukážem ako dosiahnuť príjem 1000 €.
    www.pzd.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)