Kožené Sedačky vo Výpredaji - Kde a Ako Si Vybrať Vhodnú Koženú Sedačku?

Kožené sedačky patria už dlhé desaťročia k tradičným kusom nábytku. Predtým, ako si kúpite nejakú lacnú koženú sedačku vo výpredaji, alebo akcii, mali by ste vedieť o nej zopár vecí.
Ak patríte k väčšine zákazníkov, tesne predtým, ako si definitívne kúpite nejakú vec (v tomto prípade koženú sedačku) máte s najväčšou pravdepodobnosťou pochybnosti, či je takýto kus nábytku vhodný do Vášho domu, alebo bytu, či sa Vám hodí do interiéru. A ak zvažujete koženú sedačku, alebo kreslo, celkom určite budete mať zopár otázok o tom, ako sa koža odlišuje od látkového poťahu a čo to pre Vás znamená v praxi.
Niekedy je kúpa koženého nábytku trochu na nás priveľa, lebo musíme vziať do úvahy veľa aspektov. Či sa už chystáte si zaobstarať kreslo, posteľ, alebo spomínanú koženú sedačku, vždy musíte zohľadniť Váš vkus, životný štýl a ostatný nábytok, ktorý je už súčasťou Vášho domova. Nejde už len o tvar a farbu koženej sedačky, ale v súčasnosti existuje aj široká paleta rozličných druhov kože, z ktorých si môžete vybrať takú, aká bude najlepšie vyhovovať Vášmu vkusu, zariadeniu v interiéry a životnému štýlu. Skrátka ponúkajú sa Vám nekonečné možnosti pri výbere dokonalej koženej sedačky pre Vás. Ak teda máte malé deti a dvoch psov, ktorí si brúsia pazúriky a testujú ostrosť svojich zubov na všetkom, čo zbadajú, v takom prípade celkom určite nebudete investovať do najdrahšej a najdelikátnejšej kože.
Čo však ľudí najčastejšie mätie pri kúpe kožených sedačiek je systém hodnotenia kvality kože. Je úplne bežné, že rôzni výrobcovia majú svoje vlastné unikátne hodnotiace systémy. Ak sa dokážete v týchto informáciách zorientovať, máte napoly vyhraté.

Druhy kože

V podstate existujú tri základné typy kože, s ktorými sa môžete stretnúť pri love na lacné kožené sedačky. Nubuk, Aniline a pigmentovaná koža. Nabuk je najmenej trváca z týchto troch druhov, ale viac vydrží ako napríklad semiš a na dotyk pripomína zamat. Aniline je v skutočnosti chemikália, ktorá sa používa pri odfarbovaní kože na želané odtiene. Aniline otvára póry kože, vďaka čomu farba môže preniknúť cez všetky vrstvy kože. Pigmentovaná koža tiež býva spravidla odfarbovaná, vypieskovaná a vyhladená, zároveň však nebýva veľmi drahá, pričom si stále uchováva pekný vzhľad a je príjemná na dotyk.
Kožené sedačky vo výpredaji - kde a ako si vybrať vhodnú koženú sedačku?

Kožená sedačka a zvieratá

Síce som o pár riadkov vyššie spomínala, jeden z argumentov, prečo si nekupovať koženú sedačku je, ak máte zviera, tak môžete na 100% rátať s tým, že Vám Váš kožený nábytok zničí. Nie je to však celkom pravda. Záleží od toho, ako sa Vaše zvieratko správa k nábytku teraz. Ak je poslušné a nič Vám neobkusuje, ani neškriabe, potom si môžete kúpiť koženú sedačku bez problémov. Ak však máte mačku, ktorá škriabe všetko doradu bez výnimky, potom si asi budete musieť na koženú sedačku nechať zájsť chuť. 
Lacné kožené sedačky

Ak sa však rozhodnete pre kombináciu domáce zviera plus kožená sedačka, potom pigmentovaná koža by mala byť najlepšou voľbou. Prečo práve pigmentovaná koža? Pretože sa ľahko čistí a má pomerne slušnú výdrž a nie je na nej vidieť škrabance tak, ako na jemnejších druhoch kože.

Čo deti a kožený nábytok?

Ak máte malé deti, tiež sa Vám môže vynoriť nad hlavou otáznik, či je pravý čas na kúpu koženej sedačky. Malé deti často aj nechtiac rozlejú všetko, čo im príde pod ruky. Koženej sedačky sa nemusíte vzdať ani keď máte neposedné deti. Tiež by som v tomto prípade odporúčala pigmentovanú kožu, ktorá je trvácnejšia a keď Vám detičky podrastú a budú vedieť, ako sa správať, potom môžete koženú sedačku vymeniť. Sedačkám s kožou Nubuk by som sa ale vyhýbala, lebo takéto sedačky bývajú spravidla oveľa náchylnejšie na poškodenie a je na nich vidieť každá škvrnka.

Mám si vyberať druh kože podľa miestnosti, kde chcem koženú sedačku dať?

Celkom určite! Umiestnenie patrí k dôležitým faktorom pri rozhodovaní, akú sedačku, resp. aký druh kože si máte vybrať. Izby, kde sa stále niečo deje ako napríklad obývačka si vyžadujú kožu, ktorá má vyššiu odolnosť. Ak napríklad ale zháňate kožené kreslo do svojej spálne, kde si sadnete možno raz za 3 dni, potom sa môžete bez obáv rozhodnúť aj pre jemnejšiu kožu. Ak si chcete koženú sedačku ochrániť môžete investovať do rozličných poťahov, alebo ošetrovacích prostriedkov, ktoré dlhodobo udržia Vašu koženú sedačku ako novú. Nezabúdajte, rovnako ako sa staráte o svoju vlastnú pokožku, tak sa musíte starať aj o kožu na Vašej sedačke, alebo inom nábytku. Len pravidelná starostlivosť Vám zabezpečí, že sa budete dlhé roky tešiť z krásneho vzhľadu svojej koženej sedačky.

Ak si stále nie ste istí, akú koženú sedačku si máte vybrať, poraďte sa priamo s predajcom. Už len z obyčajného rozhovoru Vám bude jasné, či sa v tejto oblasti vyzná a chce Vám naozaj poskytnúť odborný a profesionálny názor, alebo mu ide len a iba o províziu z predaja. Taktiež Vám nebudú na škodu praktické skúsenosti Vašich priateľov a rodinných príslušníkov. Tie sú totiž na nezaplatenie.

Je kožený nábytok vôbec výhodná kúpa?

TO sa pravdepodobne pýta sám seba každý potencionálny kupca. Najprv ste presvedčili samých seba, že kožená sedačka bude do Vášho príbytku ideálna, lebo sa bude ľahko čistiť. Tesne pred kúpou viete vymenovať milión pozitív koženej sedačky a ani jedno negatívum. Ako sa však viac približuje moment, kedy máte vytiahnuť kreditku, začnú sa do Vašej mysle vkrádať pochybnosti. Kožená sedačka nie je práve najlacnejší kus nábytku. Potrebujete vôbec taký luxus? Nestačila by Vám obyčajná látková? Alebo aspoň koženková? Veď na tom by sa dali ušetriť stovky eur. Keď sa Vás potom predajca, ktorý sa Vám venoval dve hodiny spýta, či si teda tú koženú sedačku, na ktorej sa práve vyvaľujete chcete aj kúpiť, poviete, že si to ešte rozmyslíte a poďakujete sa mu za čas, ktorý s Vami strávil. Idete domov, ale kožená sedačka Vám neschádza z mysle. Myslíte na ňu všade, kam sa pohnete. Keď stojíte v obývačke, predstavujete si ju ako súčasť interiéru a nechcete sa jej vzdať. Dokonca sa Vám o nej aj sníva. Potom si poviete, že kašlať na to, nabehnete do obchodu a Vašu vysnívanú koženú sedačku si kúpite. Veď čo, aj tak bola v akcii. A nevadí, že Váš pôvodný rozpočet na novú sedačku bol o niekoľko sto eur nižší.

Správna kožená sedačka za správnu cenu

Keď všetky Vaše argumenty proti kúpe koženej sedačky vyleteli von oknom, dbajte aspoň na to, aby ste sa s jej kúpou neunáhlili. Vybrať si správnu koženú sedačku nie je vôbec jednoduché. A vybrať si správnu a LACNÚ koženú sedačku je tak trochu umenie. Mnoho ľudí pozerá pri výbere len na konečnú cenu, farbu a tvar. Nenechajte sa však zlákať rozličnými výpredajmi kožených sedačiek. V prvom rade sa informujte kto je výrobca Vášho vybraného modelu sedačky a potom si prezrite na internete recenzie danej značky. Dnes ľahko natrafíte na stovky, ak nie tisícky názorov na konkrétne produkty. Ľudia sa radi podelia o svoje skúsenosti, aj o tie zlé, aj o dobré. Uprednostnite kvalitu pred extrémne nízkou cenou, ak nechcete za pár rokov sedačku vyhadzovať na smetisko. Avšak uistite sa, že ste našli dobré vyváženie medzi kvalitou a cenou. Za koženú sedačku naozaj nemusíte zaplatiť "majland". Lebo keď si to tak vezmete, je to len kus nábytku, na ktorom sa sedí. Až taký veľký rozdiel v sedení nepocítite keď za sedačku zaplatíte 2000 eur, alebo 6000 eur - ale Vaša peňaženka to pocíti, to Vám garantujem :)
Výpredaj kožených sedačiek


Kde kúpiť lacné kožené sedačky?

Existuje niečo také, ako výpredaje kožených sedačiek? V podstate áno, ale nemôžete sa spoliehať, že na výpredaje natrafíte v hociktorom ročnom období. Spravidla na takéto výpredaje sedačiek natrafíte pri zbavovaní sa skladových zásob a keď sa do obchodov majú dostať nové modely. V takých prípadoch často ušetríte až 30%. Taktiež si nenechávajte kúpu koženej sedačky na poslednú chvíľu. Keď budete mať dostatočnú časovú rezervu, budete môcť sledovať reklamy a vystihnúť moment, kedy nábytkové doby vyhlásia výpredaje.

44 komentárov:

  1. Anonymný16:42

    Ďakujem za článok. Akurát som mal v pláne si ísť kúpiť koženú sedačku, ale chcel som si kúpiť najlacnejšiu, akú najdem. Asi toto svoje rozhodnutie ešte prehodnotím :) Prosím Vás, v Albere majú aké značky kožených pohoviek?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kožené sedačky Albero - albero.sk‎15:23

      Kvalitné sedačky od Albero za prijateľnú cenu. Kliknite si na www.albero.sk/kozene_sedacky, alebo volajte na 02/207 023 90

      Odstrániť
    2. Anonymný09:59

      Prosim Vas, kedy budete mat v albero vypredaj kozenych sedaciek?

      Odstrániť
    3. Anonymný16:20

      Ja by som sa chcela informovat, aku mate skusenost s albero sedackami. Su kvalitne?

      Odstrániť
    4. Anonymný13:37

      Ja som si v Albere kupovala kozenu sedacku asi tak pred dvomi rokmi a som velmi spokojna. Je to kvalita, krasne sa mi hodi do bytu a navyse som ju kupila v 30% zlave.

      Odstrániť
    5. Anonymný14:30

      ja som si kupoval supravu 3sedacku a 2sedacku koza maslova farba a je krasna elegantna nadcasova a za 2 a pol roka nie je vidno ziadne opotrebenie ani nic negativne. a to mame 2,5 rocne dieta co skace pravidelne na pohovkach. v akcii stali spolu 1500eur... zhodou okolnosti som dnes bol v albere a mali tam tiez v zlavach nejake koze...

      Odstrániť
  2. Admin16:44

    Milý anonym, v albere maju nasledovnu ponuku kozenych sedaciek http://www.albero.sk/sedacie-supravy-a-kresla/kozene/ Dufam, ze si vyberies :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný10:57

    Dobry den, prosim Vas kupil si tu uz niekto kozene sedacky z polska? Pocula som, ze tam byvaju kozene sedacky ovela lacnejsie ako u nas...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Admin11:00

      Ak mam byt uprimna o polskych kozenych sedackach som toho vela nepocula :) Je mozne, ze su lacnejsie, ako na Slovensku, ale o kvalite by sa iste dalo polemizovat. Samozrejme, nechcem vsetkych polskych vyrobcov hadzat do jedneho vreca, ale kazdopadne musite do konecnej ceny zaratat vycestovanie do Polska a samotnu prepravu na Slovensko, takze je otazke, o kolko lacnejsie by Vas kozena sedacka nakoniec vysla....

      Odstrániť
  4. Kožené Sedačky - Júnová akcia na Sedačky Phase‎15:19

    Sedačky so zľavami až do 15%!

    Sedačky Phase 3 2 1
    Rohové sedačky Phase
    Predajne Sedačky Phase
    Rozkladacie sedačky Phase

    www.sedackyphase.sk/‎
    0800 500 021

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marianna07:01

      Dobry den, prosim Vas, dokedy plati tento vypredaj kozenych sedaciek?

      Odstrániť
    2. Marianna07:02

      Aha, az teraz som si vsimla, ze je to JUNOVY vypredaj...tak asi nic...som to zmeskala :(

      Odstrániť
  5. Kožené sedacie súpravy‎15:24

    Relaxuj na koženej sedacej súprave
    Luxus a pohodlie GrandLuxuryPlaza
    Kontakt:www.grandluxuryplaza.sk/‎
    +48 22 750 50 00

    OdpovedaťOdstrániť
  6. EUROSOFA -35% až -50% - eurosofa.sk‎06:13

    Nové sedačky vo výpredajových cenách. Doprava sedačky zadarmo

    výpredaj 50%
    moderné sedačky -50%
    www.eurosofa.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný16:20

      DOBRY DEN, DOKEDY TRVA TEN VYPREDAJ?

      Odstrániť
  7. Anonymný09:39

    Prosim Vas, kde sa daju kupit najlacnejsie kozene sedacky?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kari16:15

      To sa podla mna neda povedat, ze kde sa daju kupit najlacnejsie kozene sedacky...vies, ono to zalezi od sezony, od modelu, od vyrobcu, od kvalitky..nie je kozena sedacka, ako sedacka. Vypredaje sedaciek byvaju zvacsa na novy rok...maximalne este na jar. Opravte ma, ak sa mylim.

      Odstrániť
    2. Anonymný11:59

      Neviem, mne sa zda, tie vypredaje kozenych sedaciek a vlastne sedaciek vo vseobecnosti su skoro stale...aj ked zalezi na firme. Sedacky vsak nie su sezonny tovar, tie kupuju ludia ci je sviatok, ci piatok, zima, leto, jednoducho stale

      Odstrániť
  8. Filip08:50

    Zdravim. Mam v plane si kupit novu sedacku a som celkom nakloneny k tomu, aby bola kozena. Vedeli by ste mi poradit, co nemam pri nakupe zanedbat a co si mam vsimat? Dakujem velmi pekne.

    S pozdravom,
    Filip

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka12:18

      Filip, hlavne sa pozeraj na kvalitu koze a vyrobcu. Ak je kozena sedacka podozrivo lacna, potom natuty nebude ta koza kvalitna. Ked raz chces kozenu sedacku, mal by si sa zmierit s vyssou cenou. A druha vec je trochu pragmatickejsieho razu - ked si sadnes na kozu v kratasoch, alebo skratka s holymi nohami, tak sa tam "pricucnes" :) a taktiez je kozena sedacka v zime velmi studena, ked si na nu sadnes a to moze byt pre niekoho velmi neprijemne.

      Odstrániť
  9. Najlacnejšie sedačky12:01

    Najnižšie ceny sedacích súprav.
    Moderné sedacie súpravy. Viac info na www.xxlnabytok.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Anonymný07:52

    Prosim Vas, kuppvali ste si niekto polske kozene sedacky? A ak hej, kam do Polska sa mam vybrat? Vdaka!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný16:13

      Ja by som si polsku kozenu sedacku nezobrala, ani keby mi ju zadarmo davali. Ved to musi byt taky smejd, ze az.

      Odstrániť
    2. Anonymný16:52

      A co ze je to sedacka z Polska? To v Polsku nemozu predavat kvalitne vyrobky? Zboznujem, ked niekto tak zovseobecnuje,

      Odstrániť
  11. Lenka16:09

    Ahojte, ja by som sa chcela spytat, ake mate skusenosti s bledou kozenou sedackou. Nie je uplne biela, skor taka masielkova. Spinia sa Vam blede kozene sedacky?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný16:51

      Ak je to kvalitna koza ta by som sa toho vobec neobavala a sla do toho. My mame cisto bielu kozenu sedacku asi uz 7 rokov a stale je bez fliacku. Jasne, ze sa o nu dobre starame, ale boli uz rozlicne flaky a napocudovanie isli dolu :)

      Odstrániť
    2. Anonymný17:22

      Ja mam tiez doma bielu kozenu sedacku a raz som si na to kupovala aj taky speci drahy pripravok, ale nejako ma nenadchol...skor som mala pocit, ze je az moc setrny :D Mne sa najlepsie utiera s jarovou vodou a svedskymi utierkami. Toto kombo este nic netromflo!

      Odstrániť
    3. Danka15:46

      Tak pridam sa aj ja so svojou skusenostou :o) Moj drahy si sadol na nasu bielu kozenu sedacku v tmavomodrych rifliach, ktore velmi pustaju a ostal tam po nom krasny flak :o) Nastastie to islo dole :o)

      Odstrániť
    4. Anonymný21:53

      Tak ja neviem, ci som taky smoliar, alebo mam len blbu sedacku. Splnila som si sen o bledej sedacke, vzdy som taku chcela...tak sme kupili. Pekna bola asi tak mesiac a potom sa to zacalo. Je na nej vidiet kazdy skrabanec, smuha, prach...kazdu sobotu ju osetrujem , cistim, ale vyzera velmi pouzita :( No mam co som chcela...

      Odstrániť
    5. Dagmar06:59

      Ja som odjakziva tiez chcela len bielu kozenu sedacku. Uz ju mame objednanu, za dva mesiace by nam mala prist. No poviem Vam, ze sa toho riadne bojim. Ak sa bude spinit, tak ma moj muz zabije :( Ja som ho ukecala, ze sa spinit urcite nebude :( No snad to dobre dopadne :)

      Odstrániť
  12. Anonymný16:55

    Cawte, mozno je to otazka trochen odveci, ale neviete kolko vydrzi sedacka z ekokoze? Budem vdacna za kazdu skusenost, pozitivnu, ci negativnu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný17:25

      EKOKOZI SA VYHNITE VSETCI AKO CERT SVATENEJ VODE!!! Sorry, ze som musela zacat tak velkymi, ale chcela som, aby si to vsetci precitali. Ekokoza je uplne otrasna! Po par mesiacoch sa zacne supat a trhat, vyzera to uplne strasne. pred navstevami som sa hanbila ako pes, co nema na poriadnu sedacku a nikomu sa nechcelo verit, ze ju mam len rok a pol. A to som si na nu davala extremny pozor! A nie je to len moja skusenost. Znamym sa to stalo tiez a pritom mali sedacku od ineho vyrobcu

      Odstrániť
    2. Anonymný19:15

      Presne!!! Ekokoza je jednoducho des a hruza. vydrzi to ako tak do zaruky a mam pocit, ze presne o polnoci, ako sa skonci zaruka ide cela ta ekokoza do...ved si domyslite kam. Praskliny, trhanie, vyzera to nechutne!

      Odstrániť
    3. Anonymný21:49

      Sedacka z ekokoze vydrzi slabe dva tri roky a aj tak to prehanam s velkorysostou. Prosim, nespravte taku somarinu, aku sme spravili my! Navstevy nam neverili, ze sedacku mame tak kratko a vyzera tak zle!

      Odstrániť
  13. Kožené sedačky TOP ceny‎15:43

    www.moderno.sk/‎
    Všetky sety 3+2 skladom
    za 699 eur plus DPH!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Lacné kožené sedačky pre každého!19:27

    Sedačky pre každého za super Ceny Sedačky online Lacno.
    Volajte na 0944 438 335
    www.domnabytkuonline.sk/Sedacky

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Kožené sedačky Nitra‎19:28

    Rýchlo a kvalitne za rozumnú cenu
    s poťahmi Italvelluti - 2-4 týždne
    www.studiokomfort.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Talianske sedačky + postele‎19:31

    Kožené sedačky a luxusné postele
    Moderné postele a sedacie súpravy.
    www.topsedacky.sk
    0905 350 963

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Hľadáte Kozene sedacky?19:31

    Našli ste! Veľký výber sedacích
    súprav za skvelé ceny na ESHOPe www.nabytok-a-interier.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Sedačky kožené19:33

    www.sconto.sk/sedacky‎
    Na sklade, do 5 dní u vás.
    Vyberte si na Sconto.sk!

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Kreslo kozene Albero‎19:35

    Kvalitné kreslá za primerané ceny. Určite si vyberiete v Albero v BA.
    www.albero.sk/kresla

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Anonymný08:53

    Ahojte, chcel by som sa informovat, ze kde ste si kupili kozenu sedacku a ako ste s nou spokojny. Dakujem za vsetky tipy vopred.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Nada13:29

    Caute, odjakziva tuzim po bordovo/vinovej cervenej kozenej sedacke. Neviete, kde by som taku zohnala?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nada11:27

      Aha, skvele! Dakujem za tip :) skusim im tam zavolat

      Odstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)