Prestížne kreditné karty - zlatá karta

Prestížne kreditné karty predstavujú niečo, čo bežný človek dosiahne len veľmi ťažko. A zlaté kreditné karty k tým najprestížnejším rozhodne patria. Aké sú výhody zlatých kariet? Medzi najčastejšiu klientelu bánk, ktorá vo veľkom využíva zlaté karty patria najmä vrcholoví manažéri, ktorí bývajú často na cestách. Keď sa to vezme vo všeobecnosti, bežnému klientovi banky sa neoplatí mať zlatú kreditnú kartu, aj keď mu to samozrejme nikto nemôže zakázať. Neoplatí sa to preto, lebo poplatky sú pomerne vysoké a výhody zlatej karty sú ušité takpovediac na mieru najmä ľuďom, ktorí často cestujú a peniaze pre nich nepredstavujú žiadny problém. Ak sa Vám vždy zdvihne tlak len pri tom, že ste museli zaplatiť 80 centov pri výbere z bankomatu, potom nie ste vhodná cieľová skupina pre zlatú kartu.

Rozliční businessmani a topmanažéri v dôsledku svojich nabitých pracovných programov často cestujú a pod cestovaním nemáme na mysli presun autom z Bratislavy do Martina. Zlatá karta zabezpečuje súbor nadštandardných služieb, ktoré majú vyvážiť poplatky za vedenie zlatej karty. V cene kreditnej zlatej karty je najčastejšie zahrnuté napríklad cestovné poistenie pre držiteľa karty (niekedy aj pre rodinných príslušníkov), možnosť vstupu do letiskových salónikov, alebo asistenčná služba pre motorové vozidlá. Každá banka má samozrejme nadviazané partnerstvá s rozličnými spoločnosťami, preto sa výhody pri zlatých kartách v každej banke môžu líšiť. Samozrejmosťou ale bývajú nadštandardné denné limity pre výber z bankomatu a platby zlatou kartou.


Zlatá karta a členstvo v IAPA
IAPA je skrátené označenie pre International Airline Passenger Association. Je to organizácia, ktorá spolupracuje s obrovským množstvom spoločností po celom svete, predovšetkým v oblasti, prepravy, ubytovania, stravovania a požičovňami áut. Väčšina zlatých kariet poskytuje členstvo v IAPA. Hlavnou výhodou členstva v IAPA je možnosť získať množstvo zliav a výhod pri cestovaní. Taktiež si určite vychutnáte bezplatnú online rezerváciu leteniek, zľavu na členstvo v programe Priority Pass, vďaka ktorej máte k dispozícii letiskové VIP priestory, salóniky a množstvo ďalších služieb.
Prestížne kreditné karty - zlatá karta

Poistenie so zlatou kreditnou kartou
Ak často cestujete, tak by ste sa nemali spoľahnúť iba na to, že zlatá karta predsa zahŕňa aj cestovné poistenie. Každá zlatá karta má špecifické podmienky a preto by ste si ich mali dôkladne naštudovať. Napríklad sa na poistenie môže vzťahovať časové obmedzenie, takže sa Vám celkom ľahko môže stať, že poistenie platí iba 90 dní pri pobyte v zahraničí a ak prekročíte dĺžku tohto pobytu, ostanete nevedomky bez poistenia. Tak isto by Vás mala zaujímať horná hranica sumy, do ktorej ste poistením krytí.

Prestížne kreditné karty - zlatá karta
Zlatá karta – prestíž, za ktorú sa platí
Každému musí byť jasné, že prestížne výhody nebývajú zadarmo. Poplatky za vedenie zlatej karty má každá banka iné a sú priamo úmerné výhodám, na ktoré Vás vlastníctvo zlatej karty oprávňuje. Čiže čím je ich viac a čím sú lukratívnejšie, tým viac si priplatíte. Avšak cena by nemala byť kľúčovou premennou, podľa ktorej si budete zlatú kartu vyberať. Už aj zlaté karty, ktoré poskytujú len najzákladnejšie výhody nepatria zrovna k najlacnejším, preto si radšej priplaťte a zaobstarajte si takú zlatú kartu, ktorá Vám podstate uľahčí život.

2 komentáre:

  1. Anonymný12:01

    Dobry den, mam zaujem o zlatu kartu vub. Ake podmienky musim pre to splnit?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný14:55

    Tiez by som chcel mat zlatu kartu. Musim mat na to prijem v konkretnej vyske? alebo to daju kazdemu, kto si o zlatu kartu poziada?

    OdpovedaťOdstrániť

Share

Juhúú, páčil sa Vám článok? Potom ho zdieľajte so svojimi priateľmi :)